Ανάλυση τάσεων

Συλλογή και ανάλυση στοιχείων, με τη χρήση ερωτηματολογίων και focus groups, σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στη χρήση ψηφιακών μεθόδων στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ελλάδα και παρακολούθηση  του αντίκτυπου της πανδημίας σε αυτές.

Αξιοποιώντας προηγούμενη εμπειρία και δεδομένα που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ερευνητικών υποδομών για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη γλωσσική τεχνολογία και συλλέγοντας νέα, επικαιροποιημένα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, θα επιχειρηθεί η αποτύπωση των τελευταίων τάσεων στη χρήση ψηφιακών μεθόδων στην Ελλάδα, καθώς και του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19 σε αυτές.

new

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Διαδικτυακή έρευνα κοινοτήτων

Σχεδιασμός ερωτηματολογίου για συλλογή ποσοτικών δεδομένων από την ερευνητική κοινότητα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με σκοπό την καταγραφή και ανάλυση των τρεχουσών τάσεων στη χρήση ψηφιακών πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων στην Ελλάδα, καθώς και τη διερεύνηση του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 στην ερευνητική πρακτική στο χώρο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ομάδες εστίασης (focus groups)

Συλλογή ποιοτικών δεδομένων με τη μέθοδο των ομάδων εστίασης και συμμετοχή ερευνητών από επιλεγμένες κοινότητες, αναφορικά με τη στοχευμένη χρήση καινοτόμων ψηφιακών μεθόδων και εργαλείων σε συγκεκριμένους τομείς των Ανθρωπιστικών και των Κοινωνικών Επιστημών.

Ανάλυση διαδικασιών

Ανάλυση των τάσεων, αναγκών, και διαδικασιών που σχετίζονται με τη χρήση ψηφιακών πρακτικών και μεθόδων στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, και προσδιορισμός των ροών εργασίας που συνήθως εκτελούνται στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, με βάση τα ευρήματα της έρευνας (ποσοτικά και ποιοτικά).

Ανάλυση τάσεων