Webinar "Εξερευνώντας τον κόσμο του CLARIN"

Διαδικτυακά | Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, 15.30-17.30

Στο πλαίσιο του έργου Ψηφιακό Τοπίο, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ/ΕΚ Αθηνά) και το CLARIN:EL διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για γνωριμία με τον κόσμο του CLARIN.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 15.30-17.30, εντάσσεται σε έναν κύκλο δράσεων και αποτελεί το πρώτο μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πρακτικών εργαστηρίων που διοργανώνονται από το ΙΕΛ/ΕΚ Αθηνά και την Εθνική Υποδομή για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες και για τη Γλωσσική Έρευνα και Καινοτομία ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ, στο πλαίσιο του  έργου Ψηφιακό Τοπίο .

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη διαδικασία αναζήτησης πόρων στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκτυο CLARIN. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για όλους, αλλά απαιτείται εγγραφή.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 27 Νοεμβρίου 2023